• Προγράμματα Εκπαιδευτικών

  Εργαστήριο Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού για γονείς και παιδιά και εκπαιδευτικούς

  To Σάββατο 5 Μαΐου 2018, 10.30-12.30, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα 'Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού' για γονείς και παιδιά (4,5-7,5 ετών).

  Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:
  (α) συμμετοχή σε δραστηριότητες Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού από τον κόσμο των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών για μικρούς και μεγάλους
  (β) μικροί και μεγάλοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία, παράλληλα με ένα διάλειμμα με καφέ και χυμό, για Ελεύθερο Παιχνίδι στα ειδικά διαμορφωμένα Κέντρα Μάθησης.
  (γ) (για τους γονείς) παρακολούθηση διάλεξης με θέμα: "Η σύγχρονη θεώρηση της ενεργητικής μάθησης. Πώς μπορεί να ενισχυθεί στο σχολείο και στο σπίτι." Θα ακολουθήσει συζήτηση.
  (δ) (την ώρα της διάλεξης προς τους γονείς) διαδραστική αφήγηση παραμυθιού για τα παιδιά

  Εισηγήτρια διάλεξης: Χρυστάλλα Παπαδημήτρη-Καχριμάνη,
  Επίκουρη Καθηγήτρια Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

  Κόστος: €15 για ένα παιδί με τη συνοδεία ενός ενήλικα (€5 για αδερφάκια)

  Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

 • Προηγούμενα προγράμματα για εκπαιδευτικούς

  Η σύγχρονη θεώρηση της ενεργητικής μάθησης.

  Ανάπτυξη κουλτούρας δημιουργικής μάθησης και παιχνιδιού

  μέσα από μαθηματικές δραστηριότητες

   

  Η αντίληψη της ενεργητικής μάθησης πλέον δεν περιορίζεται σε μια μάθηση όπου τα παιδιά μαθαίνουν κάνοντας πράγματα με τα χέρια τους. Σύμφωνα με τους Martinez & Stager[1] οι σύγχρονες τάξεις είναι αυτές όπου το να μαθαίνεις με το μυαλό, τα χέρια και την καρδιά (Head, Hands, Heart) έχουν ισότιμη αξία.

   

  Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια δόση αυτού του τρόπου μάθησης μέσα από παρακολούθηση δραστηριοτήτων με παιδιά, συμμετοχή των ιδίων σε δραστηριότητες και παρουσίαση αποτελεσμάτων από εφαρμογές σε ομάδες παιδιών που γίνονται στο Κέντρο.

   

   

  Δικαίωμα Συμμετοχής: 15 ευρώ ανά ενήλικα

   

  *Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν μπορούν να συνοδεύονται από ένα παιδάκι 4,5-8 ετών. Τα παιδάκια που θα συνοδεύουν τους ενήλικες θα εμπλακούν σε δραστηριότητές δημιουργικής μάθησης και παιχνιδιού.

   

  [1] Martinez, S. L., & Stager, G. (2013). Invent to learn: Making, tinkering, and engineering in the classroom. Torrance, CA: Constructing modern knowledge press.

All Posts
×