• Ανακοίνωση προκήρυξης θέσεων εργασίας

  Εκπαιδευτικοί προσχολικής ή Δημοτικής Εκπαίδευσης

   

  Το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιγνιδιού για Παιδιά - Κύπρος CLAP3C ανακοινώνει την προκήρυξη 2 θέσεων εργασίας στη βάση μερικής απασχόλησης για άμεση εργοδότηση.


  Θέση: Εκπαιδευτικός προσχολικής ή Δημοτικής Εκπαίδευσης

  • Οι θέσεις αφορούν εμπλοκή σε εκπαιδευτικά προγράμματα STEAM για παιδιά 4-11 ετών και διενεργούνται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων σε σχολεία ή από σχολεία στο Κέντρο.
  • Τα προγράμματα βασίζονται σε προσεγγίσεις δημιουργικής μάθησης και παιχνιδιού τα οποία σχεδιάζονται, υλοποιούνται και εποπτεύονται από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου που αποτελείται από ακαδημαϊκούς
  • Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής έχουν άτομα με πτυχίο εκπαιδευτικού (νηπιαγωγού ή δασκάλου ανάλογα με τη θέση).
  • Το πρόγραμμα εργοδότησης είναι ευέλικτο και εξαρτάται από τις εκάστοτε ανάγκες του Κέντρου.
  • Για τις 2 αυτές θέσεις απαιτείται επιτυχημένη ολοκλήρωση προγράμματος επιμόρφωσης διάρκειας 10 ωρών σε περίοδο 2 εβδομάδων. Η επιμόρφωση προσφέρεται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση στους επιμορφούμενους. Η συμμετοχή στην επιμόρφωση δεν περιλαμβάνει καμία αποζημίωση εκ μέρους του Κέντρου στους συμμετέχοντες. Η αίτηση εργοδότησης επαναξιολογείται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επιμόρφωσης.

  Σε περίπτωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την αίτηση στο:

  https://forms.gle/VzoWKXiNyfoo2Tod6


  ** Συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος για να διεκδικήσετε μια από τις περιορισμένες θέσεις για συνεντεύξεις που θα διενεργηθούν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, μεταξύ 8-15.30. Οι συνεντεύξεις θα περιλαμβάνουν και συμμετοχή σε δραστηριότητες του Κέντρου με παιδιά που θα βρίσκονται στο χώρο.

  *Οι θέσεις θα είναι ανοικτές μέχρι την πλήρωσή τους.

 • Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

  "Χριστούγεννα μυρίζει"
  μία χριστουγεννιάτικη αφήγηση με μουσική

   

  Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 (18:30-19:30)

  Αυτά τα Χριστούγεννα η μουσικοπαιδαγωγός και αφηγήτρια Ελενίτσα Γεωργίου παρέα με τη μουσικό Χριστίνα Πολυκάρπου, και τη μαγική της λύρα και άλλα οργανάκια, αφηγούνται παραμύθια για μικρούς και μεγάλους που ξυπνούν τις αισθήσεις!

  Για τον Άη Βασίλη και έναν τεμπέλη βασιλιά, για φίλους καρδιακούς και μυστήριες γριές. Για γλυκά και για φλουριά, για ψωμιά και για καρβέλια, βαζάκια με μέλια. Φυσικά με μελωδίες Καλάντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και Κύπρου!

   

  Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
  Ηλικίες παιδιών: 5 ετών και άνω
  Τιμή: 13 ευρώ (για 1 παιδί και 1 ενήλικα),
  επιπλέον 1 εισητήριο για αδελφάκι 5 ευρώ
   

  Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 22392500

  «Τα Δώρα των Καλικαντζάρων»

  χριστουγεννιάτικη παράσταση με την Μαρίνα Κατσαρή και τον Βαγγέλη Γέττο

   

  ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ

  Για τους φίλους του CLaP3c!

  Όλοι οι φίλοι που συμμετέχουν σε προγράμματα του CLaP3c (απογευματινές δραστηριότητες, ελεύθερο παιχνίδι, γενέθλια, δημιουργικά πρωινά, καλοκαιρινό σχολείο) έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με μειωμένο κόστος 6€ αντί των 8€ της γενικής εισόδου τη χριστουγεννιάτικη παράσταση «Τα Δώρα των Καλικαντζάρων» με την αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και τον Βαγγέλη Γέττο.

  Η ειδική έκπτωση για τους φίλους μας ισχύει για τις πρωινές (11:00) και απογευματινές (17:00) παραστάσεις, το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Δεκεμβρίου 2019, απαραίτητα με προ- κράτηση. Με την κράτηση θα δίδεται και το σχετικό πιστοποιημένο από το Κέντρο εισιτήριο που θα πρέπει να προσκομίζεται υποχρεωτικά στην είσοδο του θεάτρου (Artos Foundation, Αγ. Ομολογητών 64, Λευκωσία).
   
  Οι κρατήσεις που αφορούν τα μέλη του CLaP3c θα γίνονται αποκλειστικά στο Κέντρο τηλεφωνικώς.
   

  Περιορισμένος αριθμός θέσεων!

   
  H παράσταση απευθύνεται σε συνοδευόμενα παιδιά 5 ετών και άνω.  
   
  Περιγραφή της παράστασης:https://qrgo.page.link/aFrAz
   

  Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 22392500

 • Δημιουργικό πρωινό STEAM και Makerspace παρέα με τον Αρχιμήδη

  για παιδιά 4.5 - 9 ετών

  Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι δεν είμαστε μόνο εμείς στο CLaP3C που πιστεύουμε ότι τα μαθηματικά, η επιστήμη και η μάθηση γενικά είναι ... παιχνίδι!

   

  Κάποιος πριν πολλά-πολλά χρόνια πίστευε το ίδιο; Κάποιος πριν 2,300 χρόνια πίστευε ακριβώς το ίδιο.

  Γνωρίζετε ποιος είναι ο αρχαίος Αρχιμήδης; Έχετε δει ποτέ τις εφευρέσεις του; Ξέρετε ποιο παιχνίδι σχημάτων είχε εφεύρει ο Αρχιμήδης (Αρχαίος Μαθηματικός) για να δοκιμάζει τους μαθητές του; Έχετε ξανακούσει για τη μάχη των οστών; Ελάτε να τα ανακαλυψουμε όλα αυτά μαζί μέσα από ένα δίωρο δημιουργικής μάθησης και παιχνιδιού με πρωτότυπες δραστηριότητες Μαθηματικών, Επιστήμης, Μηχανικής και Τέχνης.

   

  Τα παιδιά να έχουν μαζί τους παγουράκι με νερό.

   

  Περιορισμένος αριθμός θέσεων, κάντε έγκαιρα την κράτησή σας!

   

  Ημέρα: 9 Νοεμβρίου 2019
  Ώρα: 10:30 - 12:30
  Κόστος: 12 ευρώ

 • Παρουσίαση Προγραμμάτων Εκπαιδευτικών Επισκέψεων

  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 – 18:00-19:30

  Το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιγνιδιού σας προσκαλεί σε εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων εκπαιδευτικών επισκέψεων που προσφέρει κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

   

  Πρόγραμμα I: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις σε Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία

  • Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία: STEM2PLAY: Παίζοντας και μαθαίνοντας μέσα από το μαγικό κόσμο των STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)
  • Δημοτικά Σχολεία: STEM2CONSTRUCT: Δημιουργούμε κατασκευές με ENGINO από τις Επιστήμες STEM

  Πρόγραμμα ΙΙ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Κέντρο για παιδιά Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου

  • Νηπιαγωγεία & για μαθητές Α’-Γ’ τάξης δημοτικού: Πρόγραμμα STEAM εμπνευσμένο από την παγκόσμια ημέρα μαθηματικών, παγκόσμια ημέρα αφήγησης και την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου
  • Για μαθητές Γ’-ΣΤ’ τάξης δημοτικού: STEAM-Vivor πρόγραμμα διαγωνισμών

  Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για προ-κράτηση θέσης επικοινωνήστε με το Κέντρο στο 22.392.500 ή στο info@clap3c.com.

 • Απογευματινά Clubs@ Clap3C 2019-2020

 • Εργαστήρι «Γνωριμία με το σκίτσο και τη γελοιογραφία»

  Σάββατο 08 Ιουνίου 2019, 10:00-11:00

  ΔΩΡΕΑΝ

  Εργαστήρι με θέμα ”Γνωριμία με το σκίτσο και τη γελοιογραφία”, για παιδιά από 5 - 12 χρόνων, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γελοιογράφων Κύπρου “ΓΕΛ.Α.”, Σώτο Βοσκαρίδη.

  Χιούμορ, αστείο ή σάτιρα μπορούμε να κάνουμε μέσα από τον προφορικό λόγο ή γραπτό κείμενο ή γκριμάτσα ή χειρονομία ή μέσα από ένα σχέδιο, το οποίο μπορεί να είναι είτε σκίτσο είτε γελοιογραφία. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο Εργαστήρι, αφού πρώτα γνωρίσουν, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, τα “μυστικά” και τους βασικούς κανόνες του πώς σχεδιάζουμε εύκολα σκίτσα, γελοιογραφίες (και κόμικς), θα προχωρήσουν στην εξοικείωση με απλές τεχνικές και μεθόδους σχεδίασης και, τελικά, θα είναι σε θέση, όλα, να σχεδιάσουν δικά τους έργα με θέμα(τα), τεχνικές και τεχνοτροπίες που θα επιλέξουν τα ίδια.

  Το εργαστήρι προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΝΟ για τα παιδια που είναι εγγραμενα σε οργανωμένες δραστηριότητες του Κέντρου το 2018-2019.

  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. (Τα παιδια που θα εγγραφούν σε δραστηριότητα του Κεντρου κατά τον μήνα Ιουνιου θα έχουν προτεραιότητα).

   

  Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 22-392500
   

  Ευχαριστουμε τον κο Βοσκαριδη για την προσφορά του εργαστηρίου προς το Κέντρο μας.

 • Προγράμματα Μικρής Διάρκειας Ιουνίου 2019

  Pac-Man Let’s Fun!
  04, 11, 18, 25 Ιουνίου

  Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 παιγνιώδεις και δημιουργικές συναντήσεις, ανακαλύπτοντας τον κόσμο των STEAM (Science Technology Engineering Art and Mathematics). Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τους δικούς τους λαβύρινθους, να δημιουργήσουν τα δικά τους επιτραπέζια παιχνίδια λαβυρίνθων, να κατασκευάσουν τις δικές τους Pac-Man φιγούρες...

   

  Ημέρα: Τρίτη
  Ώρα: 16:00-17:00
  Ηλικία: 4.5-6 ετών
  Κόστος: 40 ευρώ

  Ρομποτική Enigno

  04, 11, 18, 25 Ιουνίου

  Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 συναντήσεις, με δημιουργικές δραστηριότητες εκμάθησης βασικών αρχών ρομποτικής, και ανάπτυξης δεξιοτήτων προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσα από δημιουργικά παιχνίδια ρομποτικής ENGINO, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά.

   

  Οι θέσεις του προγράμματος είναι μόνο 12, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

   

  Ημέρα: Τρίτη
  Ώρα: 17:15-18:15
  Ηλικία: 7-10 ετών
  Κόστος: 40 ευρώ

  «Μικροί Φιλόσοφοι»
  14, 21, 28 Ιουνίου

  H Φιλοσοφία για Παιδιά (ΦγΠ) είναι μια δομημένη προσέγγιση στη μάθηση που βασίζεται στην ερώτηση / απορία και στο διάλογο ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα. Η προσέγγιση δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και οργανώνει την ανταλλαγή́ απόψεων με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της ιδιότητας του ενεργού, δημοκρατικού, παγκόσμιου πολίτη, (η βιώσιμη ανάπτυξη, η διαχείριση των πόρων, η φτώχεια, οι ίσες ευκαιρίες κ.α.)

   

  Εργαστήριο 1: "Ποιοι είμαστε;"

  Εργαστήριο 2: "Τι είναι η ευτυχία;"

  Εργαστήριο 3: "Τα συναισθήματα μου τι είναι; (με τη συμμετοχή της θέατροπαιδαγωγού/αφηγήτριας, Μαρίνας Κατσαρή).


  Εμψυχώνει η παιδαγωγός Ρεβέκκα Κατσαρή

  Οι θέσεις του προγράμματος είναι μόνο 15, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

   

  Ημέρα: Παρασκευή
  Ώρα: 16:00-17:00
  Ηλικία: 5-7 ετών
  Κόστος: 35 ευρώ

  DRONES
  07,14, 21, 28 Ιουνίου

  Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 συναντήσεις, οι οποίες περιέχουν μία δυναμική σειρά δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν εκμάθησηπρογραμματισμού και φιλοσοφία επίλυσης προβλήματος. Τα drones όπου χρησιμοποιούνται στα μαθήματα, χρησιμοποιούν τεχνολογία INTEL και είναι ειδικά σχεδιασμένα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Επίσης, κάνει χρήση λογισμικού, σχεδιασμένο στο ΜΙΤ, για μικρά παιδιά με δυνατότητες που επεκτείνονται στον προγραμματισμό, τη διαχείριση και αλληλεπίδραση πολλαπλών drones ταυτόχρονα από ένα πρόγραμμα, για τη δημιουργία συνδυασμών drones, γνωστά ως digital fireworks, το οποίο βοηθά τα παιδιά στην συνδυαστική ανάπτυξη της χωροταξικής και της λογικο-μαθηματικής νοημοσύνης.


  Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ειδικά για το CLaP3C από μία ομάδα επιστημόνων εκπαιδευτικής τεχνολογίας, με τεχνογνωσία στην εκπαιδευτική ρομποτική και με εμπειρία στη διδασκαλία προγραμματισμού και ρομποτικής σε παιδική ηλικίας 6-10 ετών.

  • δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού ή ρομποτικής
  • δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία σε πλοήγηση drones

  Οι θέσεις του προγράμματος είναι μόνο 10, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

   

  Ημέρα: Παρασκευή
  Ώρα: 17:15-18:30
  Ηλικία: 6-10 ετών
  Κόστος: 70 ευρώ

 • Το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού για παιδιά, ανακοινώνει:

  Σειρά 4 Εργαστηρίων για Εκπαιδευτικούς

  ή/και Γονείς παιδιών ηλικίας 3-8 ετών Μάρτιος-Απρίλιος 2019

  Γενικές Πληροφορίες:

   

  Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ/εργαστήρι, παρακολούθηση 2ου εργαστηρίου 12 ευρώ

   

  Περιορισμένος αριθμός θέσεων: Απαιτείται προ-κράτηση θέσης 22.392500 ή info@clap3c.com

   

  Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή.

  Για κάθε εργαστήριο θα δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης

  Η πρώτη θεματική αφορά τη σύνδεση ανάμεσα στα μαθηματικά και στο παιχνίδι και στηρίζεται στις σύγχρονες αντιλήψεις περί ενεργητικής μάθησης. Συνδέεται άμεσα με τη φιλοσοφία του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος ως προς τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οργανώνεται και να προσεγγίζεται η μάθηση των παιδιών αυτής της ηλικίας και ως εκ τούτου τα 2 εργαστήρια θα συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη και θα δώσουν πρακτικές προσεγγίσεις για την εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών του ΝΑΠ στο σχολικό περιβάλλον αλλά και στο σπίτι. Τα μαθηματικά χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια ως ένα παράδειγμα δημιουργίας κουλτούρας δημιουργικής μάθησης και παιχνιδιού που μπορεί και θα έπρεπε να αγκαλιάζει όλο το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου/σχολείου και να ενισχύεται μέσα από όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

   

  Η δεύτερη θεματική αφορά την πολιτισμική ποικιλομορφία, βασικό χαρακτηριστικό των σύγχρονων κοινωνιών. Μέσα από τα εργαστήρια η πολιτισμική ποικιλομορφία αντιμετωπίζεται ως ένα δυναμικό εργαλείο μάθησης που μπορεί να ενισχύσει το παιδί με σημαντικά εφόδια που οδηγούν στην ανάπτυξη της ιδιότητας του ενεργού, δημοκρατικού, παγκόσμιου πολίτη. Τέτοια εφόδια είναι η κριτική και δημιουργική σκέψη, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η αυτογνωσία/αυτοαναγνώριση, η αποδοχή, η συνύπαρξη, η ανάπτυξη γνήσιων συναισθημάτων, η γλωσσική επάρκεια, η απόκτηση φωνής, η κοινωνικότητα, η ανεκτικότητα, η δυνατότητα ανάπτυξης διεπιστημονικότητας, η ενσυναίσθηση, Μέσα από τα εργαστήρια οι συμμετέχοντες θα εφοδιαστούν με προσεγγίσεις, πρακτικές και τρόπους για διαχείριση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας προς αυτή την κατεύθυνση.

 • Πρωινό STEAM παρέα με τη Θέλμα και το Μαγικό Χαρταετό

  Μέσα από μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού θα ακολουθήσουμε τη Θέλμα και το μαγικό χαρταετό σε ένα ταξίδι γεμάτο έξυπνα παιχνίδια, κατασκευές, γρίφους, διαγωνισμούς, εικαστικό παιχνίδι, μαθηματικά διασκεδαστικά προβλημάτα .... Όλα αρμονικά κρυμμένα σε ένα δίωρο δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού.

  Γενικές Πληροφορίες:

   

  Ηλικίες Παιδιών: Ηλικίες 5-8 χρονών

   

  Ημερομηνία: 23 Φεβρουαρίου 2019


  Ωρα: 10:30πμ-12:30μμ

  Κόστος: 12 ευρώ/παιδί (εκπτωση σε αδερφάκια)

  Απαιτείται προκράτηση θέσης στο 22.392.500

  • Οι γονείς μπορούν εάν το επιθυμούν να αφήσουν τα παδιά και να φύγουν από το χώρο ή να παραμείνουν στο χώρο και να περιμένουν στο χώρο αναμονής.
  • Όσα παιδιά συνοδεύονται από αδερφάκια μικρότερης ηλικίας μπορούν να παίξουν στο χώρο κατά τη διάρκεια του προγράμματος (10:30-12:30) με επιπλέον χρέωση.
  • Τα παιδιά να έχουν μαζί τους παγουράκι με νερό.
 • Παιχνίδια Μαθηματικών & Επιστήμης - STEM Ι

  -

  Πακέτο προσφοράς Φεβρουαρίου - Μαΐου 2019

  Tο CLaP3C ανακοινώνει πακέτο προσφοράς για συμμετοχή παιδιών 4,5 - 6 ετών στο πρόγραμμα Παιχνίδια Μαθηματικών και Επιστήμης – STEM I, που διεξάγεται κάθε Τρίτη, 16:00-17:00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιγνιώδεις και δημιουργικές δραστηριότητες, από την περιοχή STEM (Science, Technology and Robotics, Engineering and Mathematics).

  Κάντε κράτηση για δωρεάν συμμετοχή του παιδιού σας, σε δοκιμαστική βάση, σε μία από τις συναντήσεις 15, 22, 29 Ιανουαρίου 2019*. Τις ημέρες αυτές, μέλη της επιστημονικής ομάδας του CLaP3C θα είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το περιεχόμενο του προγράμματος και τη συμμετοχή του παιδιού σας.

   

  Οι δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν διαδικασίες μάθησης μέσα από τις οποίες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πλούσιες εμπειρίες, να πειραματιστούν, να εμπλακούν σε διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων και σχεδιασμού διερευνήσεων και εξερευνήσεων αποσκοπώντας στην οικοδόμηση γνώσης και στην ανάπτυξη στάσεων και δεξιοτήτων. Έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επιστημονικής μεθόδου και δεξιοτήτων επιστημονικού συλλογισμού, παρέχοντας στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης και παιχνιδιού από τις Επιστήμες, τα Μαθηματικά, τη Μηχανική και την Τεχνολογία.

   

  Στις Φυσικές Επιστήμες, μέσα από τη διερεύνηση, τα παιδιά θα μελετήσουν διάφορες έννοιες και φαινόμενα όπως της βύθισης-πλεύσης, της υδροπερατότητας, της διαλυτότητας και θα ανακαλύψουν ιδιότητες και χαρακτηριστικά διαφόρων υλικών εξετάζοντας διάφορα φαινόμενα (π.χ. αρχές ισορροπίας μέσα από πυργομαχίες).

   

  Στα Μαθηματικά οι δραστηριότητες σχεδιάζονται και υλοποιούνται με ένα πρωτοποριακό τρόπο για τα κυπριακά εκπαιδευτικά δεδομένα, και αφορούν ένα ευρύ φάσμα εννοιών και φαινομένων όπως ακολουθίες αριθμών (π.χ. τετράγωνοι και τρίγωνοι αριθμοί), δομικά χαρακτηριστικά σχημάτων, προβλήματα συνδυαστικής.
   

  Μηνιαία Συμμετοχή: €40 (Η μηνιαία συμμετοχή προϋποθέτει και καταβολή Εγγραφής €30)

  Πακέτο 4 μηνών (Φεβρουάριος 2019-Μάϊος 2019): € 140 (έκπτωση 25%)

   

  *Το πακέτο προσφοράς θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό παιδιών, με βάση την ανταπόκρισή του στη δοκιμαστική συμμετοχή.

 • Οι Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο

  Εργαστήριο για Νηπιαγωγούς

  Ο τρόπος που σκέφτομαι να προσεγγίσω τους μαγνήτες στο νηπιαγωγείο συνάδει με το αναλυτικό πρόγραμμα;

  Πώς αναπτύσσεται η εννοιολογική κατανόηση στις Φυσικές Επιστήμες με παιδιά 5 ετών;

  Ποιες ενότητες μπορούν να προσεγγιστούν μέσω της μοντελοποίησης;

  Πώς μπορώ να προσεγγίσω ενότητες όπως τα πετρώματα της Κύπρου στην τάξη μου με παιγνιώδη τρόπο;

   

  Το εργαστήριο αυτό αποσκοπεί στη μελέτη των σύγχρονων προσεγγίσεων μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες όπως περιγράφονται στο νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής,αλλά και στις προσεγγίσεις STEM. Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επιστημονικής μεθόδου, επιστημονικού συλλογισμού και επιστημονικών διεργασιών των παιδιών. Θα μελετηθούν οι άξονες του Αναλυτικού Προγράμματος μέσα από πρακτικές εφαρμογές και παραδείγματα οπτικογραφημένων δραστηριοτήτων.

   

  Το εργαστήριο θα διδαχθεί από το Λουκά Λουκα, PhD, και θα έχει διαδραστικό και πρακτικό χαρακτήρα, με απώτερο σκοπό την κάλυψη των διδακτικών αναγκών της κάθε συμμετέχουσας στο πρόγραμμα. Έμφαση θα δοθεί σε σχεδιασμούς δραστηριοτήτων/ενοτήτων από το αναλυτικό πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες των νηπιαγωγών που θα συμμετέχουν (μαγνήτες, φως, χρώμα, σκιές, καθρέπτες, πετρώματα, βύθιση-πλεύση, νερό, θερμότητα-θερμοκρασία κ.α.), ώστε με το τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχουσες θα έχουν στη διάθεσή τους σχεδιασμούςδραστηριοτήτων που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην τάξη τους. Όλες οι δραστηριότητες σχεδιάζονται με απλά υλικά ώστε να είναι εύκολο να υλοποιηθούν. Λαμβάνονται, επίσης, υπόψη οι ανάγκες παιδιών διαφορετικών ηλικιών και συμπεριλαμβάνονται στρατηγικές διαφοροποίησης δραστηριοτήτων με βάση την ηλικία των παιδιών.

   

  Γενικές Πληροφορίες:

   

  Συνολική διάρκεια: 5,5 ώρες

   

  Ημέρα/ώρα: Πέμπτες 3:30μμ-6:15μμ

   

  Ημερομηνίες: 29 Νοεμβρίου 2018 & 6 Δεκεμβρίου 2018

   

  Κόστος: 24 Ευρώ το άτομο

   

  Κράτηση θέσεων: 22.392.500 ή info@clap3c.com (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

 • ΗΧΟΙ..ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

  Γιατί η γη είναι στρογγυλή; Από πού μας ήρθαν οι θεοί; Γιατί η Κύπρος είναι νησί και πώς δημιουργήθηκε; Πώς γίνεται η Ευρώπη να γεννήθηκε στην Ανατολή; Με ποιο τρόπο η Αφροδίτη έφτασε στην Κύπρο; Σε αυτά και άλλα πολλά φοβερά ερωτήματα απάντησαν οι Αρχαίοι Έλληνες με την μυθολογία τους που σκαρφίστηκαν με την πιο τρελλή φαντασία μα και με πολλή ανθρώπινη λογική. Οι ταξιδιάρηδες Αρχαίοι, αλωνίζοντας τις ανοιχτές θάλασσες, ακούγοντας και δανειζόμενοι θρύλους και μύθους από διαφορετικούς λαούς, κάνοντας πατρίδα τους κάθε ευρωπαϊκή στεριά που ανακάλυπταν, χάρισαν στην Ευρώπη το πρώτο της μεγάλο παραμύθι. Η αφηγήτρια και θεατροπαιδαγωγός Μαρίνα Κατσαρή και η μουσικός Ηλιάνα Παύλου δημιουργούν μία καινούρια διαδραστική μουσικοαφηγηματική παράσταση που ανατρέχει σε κεντρικά θέματα της ελληνικής μυθολογίας με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής (γαλλικό κόρνο, κλαρινέτο, ηλεκτρικό μπάσο και ποικίλα κρουστά).

  Γενικές Πληροφορίες:

   

  Ηλικίες Παιδιών: Ηλικίες 5-10 χρονών

   

  Ημερομηνία: 26 Οκτωβρίου 2018


  Ωρα: 18:30-19:30

  Κόστος: 12 ευρώ (ενήλικες που θα συνοδεύουν παιδιά δωρεάν)

  Απαιτείται προκράτηση θέσης στο 22.392.500

 • ΗΧΟΙ..ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

  Γιατί η γη είναι στρογγυλή; Από πού μας ήρθαν οι θεοί; Γιατί η Κύπρος είναι νησί; Πώς γίνεται η Ευρώπη να γεννήθηκε στην Ανατολή; Σε αυτά και άλλα πολλά φοβερά ερωτήματα προσπαθούν να απαντήσουν η Μαρίνα Κατσαρή (αφήγηση) και ο Βαγγέλης Γέττος (μουσική και ηχητική επένδυση) με μία παράσταση που μεταμορφώνει την θεογονία και την κοσμογονία της ελληνικής μυθολογίας σε ένα διασκεδαστικό, διαδραστικό event.
  Μεταξύ άλλων, τα παιδιά, με την καθοδήγηση των συντελεστών, βοηθούν τη Ρέα να προστατεύσει τον Δία από τον Κρόνο συμμετέχοντας στον χορό των Κουρητών, αναγνωρίζουν και συστήνουν τους 12 θεούς στα άλλα παιδιά αναζητώντας την αντίστοιχη μάσκα ή αντικείμενο/σύμβολο και ακολουθούν την Ευρώπη στο ταξίδι της στην….Ευρώπη! η αφήγηση, η μουσική, οι χειροποίητες μάσκες και οι τεχνικές εμψύχωσης δημιουργούν μία μοναδική εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά ηλικίας 5-10 και τους γονείς τους.

  Γενικές Πληροφορίες:

   

  Ηλικίες Παιδιών*: 5+

  *τα παιδιά των 5+ θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα και τα παιδιά άνω των 6 ετών χωρίς συνοδεία ενηλίκων

   

  Ημερομηνία: 11 Ιουλίου 2018


  Ωρα: 18:30-19:30


  Τιμή: 12 ευρώ

  Κόστος: 12 ευρώ (ενήλικες που θα συνοδεύουν παιδιά δωρεάν)

  Απαιτείται προκράτηση θέσης στο 22.392.500

 • Children Cooking for Fun @ Clap3C

  Παιγνιώδεις Δραστηριότητες Υγιεινής Μαγειρικής και Διατροφής για παιδιά 6-10 ετών

  Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εγκαινιάζουμε μία νέα σειρά Παιχνιδιών Μαγειρικής εμπνευσμένη από τον τομέα της υγιεινής διατροφής και της μαγειρικής από παιδιά. Για αυτή την Τετάρτη, τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα ετοιμάσουν μία σειρά από κρύα, καλοκαιρινά παρασκευάσματα που συνδυάζουν υγιεινές προδιαγραφές με νοστιμιά! Μετατρέπουμε το Clap3C σε cafe της γειτονιάς και σερβίρουμε τους "πελάτες" αφού πρώτα μαγειρέψουμε!
   

  Το ΜΕΝΟΥ της ημέρας

    

  Ροφήματα με...χαρακτήρα:

  • Καλοκαιρινό Παντς φρούτων
  • Αλλιώτικο Milkshake
  • Ροζ Λεμονάδα

  Σνακ με... ‘διάφορα‘:

  • Λαχανοσουβλάκια
  • Σάντουιτς με διάφορες Γεμίσεις και διαφορετικά ψωμιά
  • Δροσερές Καλοκαιρινές Σαλάτες

  Επιδόρπια με ...όνομα

  • Φρουτοσουβλάκια
  • Φρουτοσαλάτες ‘μαγνήτες‘
  • Πορτοκαλοτζέλλυ

  Ώρα: 17:00-18:30
  Τιμή: 15 ευρώ
  Ηλικίες Παιδιών: 6-10 ετών

  Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις: 22392500

 • Ήρωες, Παραμύθια, Αστρονομία

  Στα πλαίσια της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας το CLaP3C παρουσιάζει σειρά δραστηριοτήτων στις 25 Μαΐου στο κέντρο.

  17:00-17:30: Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού «Ο άνθρωπος στο φεγγάρι», του Bartram Simon) (ηλικίες παιδιών 4,5-8 ετών)

  17:30-19:00: Δομημένο παιχνίδι με θέμα στο διάστημα και τις σύγχρονες ανακαλύψεις αστρονομίας μέσα από σταθμούς δραστηριοτήτων STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανολογία, Μαθηματικά). Ανάμεσα στα άλλα κατασκευή αυτοσχέδιων τηλεσκοπίων, υπόδηση ρόλων, κατασκευή πυραύλων, ρουκετών κτλ. (ηλικίες παιδιών 4,5-10 ετών)

  19:00-19:30: Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού «O μικρός πρίγκιπας», του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ (ηλικίες παιδιών 6-10 ετών)

  19.30-21:00: Ο φεγγαροσκεπαστής, η σελήνη, οι μαύρες τρύπες και το διάστημα: Δραστηριότητες για τις νέες εξελίξεις της αστρονομίας με τηλεσκόπιο «γύρω από φωτιά κατασκήνωσης» για παιδιά 6-10 ετών (ηλικίες παιδιών 7-10 ετών)


  ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

  Κάνετε έγκαιρα την κράτηση σας στο 22392500

 • Πέντε σακιά γεμάτα παραμύθια, ψέματα κι αλήθεια

  Παράσταση αφήγησης παραμυθιών με ζωντανή μουσική

   

  Μαρίνα Κατσαρή και Ηλιάνα Παύλου

  Ένα άσπρο πουλί που χαρίζει έναν θησαυρό στον εργατικό γεωργό, ο βασιλιάς που οργώνει για πρώτη φορά το χωράφι και ένας φαντασμένος ποντικός με μεγάλη ιδέα για τον μικρό του εαυτό: η αφηγήτρια / θεατροπαιδαγωγός Μαρίνα Κατσαρή και η μουσικός Ηλιάνα Παύλου παρουσιάζουν ένα πολύμορφο μουσικοαφηγηματικό θέαμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Προδημοτικής, Α, Β και Γ Δημοτικού.

  Ιστορίες και μουσικές από όλο τον κόσμο και οι ήχοι ποικίλων μουσικών οργάνων (γαλλικό κόρνο, κλαρίνο, ηλεκτρικό μπάσο, kalimba, gong) προσκαλούν τα παιδιά σε μία μοναδική εμπειρία επαφής με τις πανανθρώπινες αξίες, την δημιουργικότητα και την αξιοπρέπεια.
   

  Είσοδος (μόνο για την παράσταση): €10 (18:30-19:30)
  Είσοδος (για την παράσταση και ελεύθερο παιχνίδι): €12 (16:00-18:00)
  Κατάλληλη για παιδιά άνω των 5-9 ετών

  **Απαιτείται προκράτηση θέσης στο 22.392.500**

 • Προηγούμενες Εκδηλώσεις

  Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών της Επιστήμης

   

  International Day of Women and Girls in Science

  Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα εμπλοκής κοριτσιών και γυναικών στις Επιστήμες, το CLaP3C διοργανώνει μία σειρά δραστηριοτήτων STEM στις 8 Φεβρουαρίου 2018 που αφορά Παιχνίδια STEM (Science, Technology (e.g. Robotics), Engineering and Mathematics) για κορίτσια. Οι δραστηριότητες αποσκοπούν στη γνωριμία αγοριών και κοριτσιών με τον κόσμο της Επιστήμης, της Ρομποτικής, της Μηχανικής και των Μαθηματικών.

  Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων

   

  4:00-5:00: Μελέτη Αεροδυναμικής μέσα από την κατασκευή και δοκιμή αλεξίπτωτων (ηλικία παιδιών: 5,5-7 ετών) (10 θέσεις)*

  5:15-6:15: Μελέτη Αεροδυναμικής μέσα από την κατασκευή και δομική χάρτινων ρουκετών (ηλικία παιδιών: 6-8,5 ετών) (15 θέσεις)*

  6:30-7:30: Ρομποτική για κορίτσια ηλικίας 7-11 ετών (15 θέσεις)*

   

  Ελάτε να παίξουμε μέσα από το μαγικό κόσμο της Επιστήμης και Τεχνολογίας μαζί με μία φίλη!

   

  Κόστος εισόδου: €10 για μέχρι δύο παιδιά με την προϋπόθεση την συμμετοχή ενός κοριτσιού που δεν είναι γραμμένο ήδη σε απογευματινά προγράμματα του Κέντρου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

   

  Παιδιά που ήδη συμμετέχουν στις οργανωμένες απογευματινές δραστηριότητες του Κέντρου

  μπορούν να φέρουν μία φίλη εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

   

  *Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρείται σειρά προτεραιότητας

   

   

  ΟNE LOVE – Μουσικές δραστηριότητες με μουσική Reggae

   

  Ελενίτσα Γεωργίου - The Majestic Music Tree

  Σας περιμένoυμε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί για να παίξουμε μουσικά παιχνίδια γεμάτα ενέργεια με ακρόαση μουσικής Reggae!

  - Παιχνίδια γνωριμίας
  - Τι είναι η μουσική Reggae;
  - Ας μάθουμε κιθάρα!
  - Ρυθμικές και ξεκαρδιστικές χορογραφίες
  - Αυτοσχεδιασμός με κρουστά όργανα
  - Ορχήστρα με καμπάνες και μεταλλόφωνα
  - Χειροτεχνία Οne love!
  Κατάλληλο για παιδιά 5-10 ετών
  Γονείς ευπρόσδεκτοι: 11.30-12.00 (από τις 10.00-11.30 τα παιδιά θα είναι υπό την επίβλεψη της μουσικοπαιδαγωγού)
  Παρουσίαση: Ελενίτσα Γεωργίου- The Majestic Music Tree (Μουσικοπαιδαγωγός-Αφηγήτρια)
  Είσοδος: €15/ παιδί
  Ώρα: 10.00-12.00
  **Ελάτε με άνετα ρούχα και ζεστές κάλτσες

   

  Παραδοσιακά κάλαντα με τις ' Κορασιές'

  Την Παρασκευή 22/12, το σχήμα παραδοσιακής μουσικής Κορασιές θα μας κρατήσει συντροφιά με κάλαντα από Κύπρο, νησιά της Ελλάδας, Θράκη, Μικρασία, Κρήτη και άλλες πολλές περιοχές της Ελλάδας. Θα ταξιδέψουμε σε ρυθμούς παραδοσιακούς μαζί με τις Νατάσα Καυκαλιά (λαούτο), Μαριάννα Μουμτζή (κανονάκι) Μαρία Σάββα (κρουστά).

   

  Οι Κορασιές από μικρές δείχνουν το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική.

  Ξεκίνησαν με παραδοσιακό χορό στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγ. Ομολογητών στη Λευκωσία και στη συνέχεια συμμετείχαν στο μουσικό σχήμα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου παίζοντας σε παρουσιάσεις και μουσικές βραδιές.

  To Νοέμβριο του 2015 κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση ως “Κορασιές” και παίζουν σε διάφορες εκδηλώσεις και μουσικές βραδιές. Σε κάθε τους παρουσίαση χτίζουν μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα προσπαθώντας να μεταδώσουν την αγάπη που έχουν γι’ αυτό το είδος μουσικής και χορού σε μικρούς και μεγάλους.

   

  Παίζουν τραγούδια και σκοπούς από την Κύπρο αλλά και από τον Ελλαδικό χώρο από Μικρά Ασία, Θράκη, Κρήτη και Αιγαίο. Τραγούδια γνωστά ή μη, αλλά πάντα με χαρούμενη διάθεση και αγάπη για την παράδοση

   

  Σε συνδυασμό με τα Παραδοσιακά Κάλαντα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αφήγηση Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού. Εσείς γνωρίζετε πώς ο Άη Βασίλης βρήκε τη δουλειά του? Η αφήγηση βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Stephen Krenky "How Santa Got his Job"!

  Σας περιμένουμε με Χριστουγεννιάτικη διάθεση!!!

   

  Ώρα: 17:30-19:00

  Τιμή: 8 ευρώ
  Ηλικίες Παιδιών: 3+
  Τιμή χωρίς ενήλικες:10 ευρώ


  *Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ελεύθερο παιχνίδι από τις 16:00-17:30.

   

  Σημείωση: Εάν κάποιος επιλέξει να παρακολουθήσει μόνο το παραμύθι και τα κάλαντα η χρεώση θα είναι η ίδια.

   

  Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού με το CLaP3C

  Κοπιάστε να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, παρέα με το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού

  για Παιδιά - CLaP3C, την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 από τις 17:00-20:00, στην πλατεία μεταξύ του Γυμνασίου Φανερωμένης

  και της εκκλησίας της Φανερωμένης με μοναδικές, πρωτότυπες, δημιουργικές δραστηριότητες

  από τον κόσμο των Μαθηματικών, της Επιστήμης και της Ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 1-12 χρόνων.

   

  Ταυτόχρονα, θα μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προγράμματα του

  Κέντρου και να επωφεληθείτε των ειδικών προσφορών για εκείνη την ημέρα:

  -Προγράμματα μικρής διάρκειας Ιουνίου 2017

  -Καλοκαιρινό Σχολείο

  -Παιχνίδια Μαθηματικών και Επιστήμης 2017-2018

  -Προγράμματα Ρομποτικής

  -Πρόγραμμα για παιδιά 1-3 χρόνων

 • Ανακοίνωση προκήρυξης θέσεων εργασίας

  Εκπαιδευτικοί προσχολικής ή Δημοτικής Εκπαίδευσης

  Το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιγνιδιού για Παιδιά - Κύπρος CLAP3C ανακοινώνει την προκήρυξη 2 θέσεων εργοδότησης στη βάση μερικής απασχόλησης για άμεση εργοδότηση.

   

  Θέση: Εκπαιδευτικός προσχολικής ή Δημοτικής Εκπαίδευσης

  • Οι θέσεις αφορούν εμπλοκή σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 4-11 ετών με προσεγγίσεις δημιουργικής μάθησης και παιχνιδιού τα οποία σχεδιάζονται, υλοποιούνται και εποπτεύονται από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου.
  • Τα προγράμματα του Κέντρου διεξάγονται πρωινές και απογευματινές ώρες, καθημερινές και Σάββατα.
  • Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής έχουν άτομα με πτυχίο εκπαιδευτικού (νηπιαγωγού ή δασκάλου ανάλογα με τη θέση).
  • Το πρόγραμμα εργοδότησης είναι ευέλικτο και εξαρτάται από τις εκάστοτε ανάγκες του Κέντρου.
  • Για τις 2 αυτές θέσεις απαιτείται επιτυχημένη ολοκλήρωση προγράμματος επιμόρφωσης διάρκειας 20 ωρών σε περίοδο 2 εβδομάδων. Η επιμόρφωση προσφέρεται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση στους επιμορφούμενους. Η συμμετοχή στην επιμόρφωση δεν περιλαμβάνει καμία αποζημίωση εκ μέρους του Κέντρου στους συμμετέχοντες. Η αίτηση εργοδότησης επαναξιολογείται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επιμόρφωσης.

   

  Σε περίπτωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την αίτηση στο:

   https://goo.gl/forms/Q0C8Tx2w30pH2g6m2.

   

  *Οι θέσεις θα είναι ανοικτές μέχρι την πλήρωσή τους.

   

  **Τα άτομα που θα επιλεγούν πιθανόν να κληθούν για μία προκαταρκτική συμμετοχή σε δραστηριότητες του Κέντρου ή/και συνέντευξη.

   

All Posts
×