Return to site

Δημιουργικά απογευματινά προγράμματα για παιδιά 5-7 ετών

στο διαδικτυακό CLaP3C για τον Ιούνιο 2020!

· Online course

Στόχος μας, όπως κάποιοι από εσάς είχατε την ευκαιρία να ζήσετε, είναι να εμπλέξουμε τα παιδιά σε ποιοτικές, δημιουργικές, ενδιαφέρουσες και ευχάριστες μαθησιακές διαδικασίες (όπως πάντα άλλωστε) με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι δίνοντας τους έτσι και εναλλακτικές προτάσεις στο σπίτι για δημιουργική απασχόληση κάθολη την περίοδο που βρίσκονται περιορισμένα στο σπίτι.

Για τους νέους συμμετέχοντες, ενημερώνουμε ότι η συμμετοχή στις δραστηριότητες θα γίνεται, μέσω της πλατφόρμας ZOOM, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως αυτές τις μέρες για διαδικτυακά μαθήματα, είναι εύκολη στη χρήση, μπορεί να λειτουργήσει σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή έχει σύνδεση στο διαδίκτυο (κινητό τηλέφωνο, tablet, Η/Υ) και δεν απαιτεί καμία οικονομική επιβάρυνση (δεν απαιτείται η εγγραφή σας (login) στην υπηρεσία, αλλά μόνο η σύνδεσή σας στην ενεργή τηλεδιάσκεψη ακολουθώντας το αντίστοιχο link που θα σας αποστέλλουμε).

Πιο κάτω υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:

 

ΔραστηριότηταΗμέραΏραΗλικία παιδιών
Επιστήμη στην Κουζίνα με τον κ. Λουκά!

Κόστος: 25 Ευρώ

Περιγραφή
 
Τρίτη 9, 16, 23 Ιουνίου17.00 18.00    5-7
Αστρονομία για παιδιά

Κόστος: 25 Ευρώ

Περιγραφή
 
Τετάρτη 10, 17, 24 Ιουνίου17.00-18.005-7
Μηχανολογία στο …γκαράζ!

Κόστος: 25 Ευρώ

Περιγραφή
Πέμπτη 11, 18, 25 Ιουνίου17.00-18.005-7

 

Η εγγραφή και πληρωμή στις δραστηριότητες θα γίνει μέσω της JCC στο https://www.jccsmart.com/e-bill/34295014 Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, θα σας αποστέλλουμε στο email σας τα links για την κάθε δραστηριότητα.

Αδελφάκια που εμπίπτουν στην ίδια ηλικιακή ομάδα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν, νοουμένου ότι θα παρακολουθούν μαζί από τον ίδιο υπολογιστή.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τις δραστηριότητες θα παρακολουθούν και φοιτήτριες του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ‘Νηπιαγωγικά’ ως μέρος των εργασιών τους. Οι φοιτήτριες δεν θα λαμβάνουν μέρος, απλά θα μελετούν το πώς η/ο διδάσκουσα/ντας υλοποιεί το μάθημα.

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@clap3c.com Είμαστε στη διάθεσή σας για στήριξη σε πρακτικές δυσκολίες ή επίλυση αποριών.

Σας ευχόμαστε να είστε ασφαλείς και το συντομότερο δυνατό να ξαναβρεθούμε από κοντά.

Τα προγράμματα μας

Επιστήμη στην κουζίνα με τον κ. Λουκά!
Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιγνιώδεις, δημιουργικές δραστηριότητες από την επιστήμη με απλά υλικά που υπάρχουν στο κάθε σπίτι και είναι εύκολα προσβάσιμα και διαχειρίσιμα από τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μελέτη γαιοσκώληκων, μελέτη πουλιών, κατασκευής χάρτη, κατασκευή και πειραματισμός με εκτοξευτή για βολές καθώς και πειράματα χημείας με υλικά της κουζίνας. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν διαδικασίες μάθησης μέσα από τις οποίες τα παιδιά έχουν την ευχέρεια να αποκτήσουν πλούσιες εμπειρίες, να πειραματιστούν, να εμπλακούν σε διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων και σχεδιασμού διερευνήσεων και εξερευνήσεων αποσκοπώντας στην οικοδόμηση γνώσης και στην ανάπτυξη στάσεων και δεξιοτήτων.

Μηχανολογία στο …γκαράζ!
Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιγνιώδεις, δημιουργικές δραστηριότητες από τον κόσμο της μηχανολογίας με απλά υλικά που υπάρχουν στο κάθε σπίτι και είναι εύκολα προσβάσιμα και διαχειρίσιμα από τα παιδιά. Περιλαμβάνει δραστηριότητες κατασκευής πύργων με τα πιο περίεργα υλικά, δημιουργίας της πιο γερής γέφυρας, πειραματισμούς με κατασκευές διαδρομών (contraptions και marble runners). Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν διαδικασίες μάθησης μέσα από τις οποίες τα παιδιά έχουν την ευχέρεια να αποκτήσουν πλούσιες εμπειρίες, να πειραματιστούν, να εμπλακούν σε διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων και σχεδιασμού διερευνήσεων και εξερευνήσεων αποσκοπώντας στην οικοδόμηση γνώσης και στην ανάπτυξη στάσεων και δεξιοτήτων που με διεπιστημονικό τρόπο συνδυάζουν τη μηχανική, τα μαθηματικά και την επιστήμη.

Αστρονομία για παιδιά
Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Το πρόγραμμα αποτελείται από μία σειρά παιγνιώδεις, δημιουργικές δραστηριότητες Αστρονομίας μέσω παρατήρησης. Με τα παιδιά θα παρατηρήσουμε τον νυχτερινό ουρανό του Ιούνη, θα μελετήσουμε τους πλανήτες, την κίνηση και τις φάσεις της σελήνης, το έδαφος και τους κρατήρες της και θα κατασκευάσουμε αναπαραστάσεις των φάσεων της σελήνης.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK